Frakt

När det gäller fraktkostnader på Stenhård.net kan du få fri frakt när du beställer varor för över 2000 kr. Fri frakt gäller oavsett vilka produkter du köper eller hur många artiklar du beställer, och det beror på det totala belopp som beställningsvärdet är vid beställningstillfället. Om dina valda produkter är mindre än det fasta beloppet kommer fraktkostnaderna att läggas till, och beloppet varierar beroende på storlek och vikt på din beställning.

Leverans

Leveransen kan vara mellan en eller mer än en (arbetsdagar). När du gör en stor beställning kan du behöva hämta paketet på postkontoret. Då får du ett meddelande och information om vart du kan hämta dina varor. I dessa fall kan leveranstiden vara längre eftersom det finns fler transportörer som ingår i logistiken. I andra fall kan beställningen levereras till dina trösklar.

Hållbar förpackning

Vi ser alltid till att packa dina beställda produkter väl i en skyddad och hållbar förpackning. Förpackningarna är neutrala och ingen kan ens veta vad som finns i den eftersom den inte syns, vilket är viktigt både ur sekretessskäl och från säkerhetssynpunkt.

Spårning av din beställning

Om du vill spåra ditt paket klickar du på spårningslänken som vi skickar till din e-postadress när du gör din beställning. Du kan snabbt hitta ditt paket procedurellt och geografiskt. I vissa fall kan du också se order-ID beroende på vilken operatör som är ansvarig för din paketleverans.

Snabb och effektiv service

Vi ser alltid till att leverera produkterna till dig så snart vi kan. Leveransen kan emellertid försenas i vissa fall, till exempel på grund av förseningar hos operatören. Av den anledningen har vi rätt att försena. Om en produkt inte längre finns tillgänglig och du har beställt den, kommer vi att meddela dig detta och skicka den till dig så snart den är i lagret igen. Det kan inkludera en extra fraktkostnad.

Avbryta en beställning

Om du vill avbryta din beställning måste du göra det innan vi skickar den till dig. Om du ångrar köpet efter det måste du hämta dina varor och skicka tillbaka dem. Tiden du kan hämta paketet är vanligtvis två veckor. Om du inte hämtar ditt paket kan du i vissa fall behöva betala en avgift för detta.

Giltig information

Du är ansvarig för att ange en giltig och korrekt e-postadress, telefonnummer och leveransadress som kund. Om en postföretag vill leverera paketet till din dörr måste ditt namn finnas i brevlådan eller dörren. Om det finns en ofullständig eller felaktig adress kommer varorna att returneras till oss. Kunden betalar vanligtvis för denna kostnad. Av någon anledning, om du måste skicka tillbaka produkterna till oss (vid felaktigt skickade eller defekta föremål) betalar vi fraktavgiften.